Той е роден в Кастелветрано, Западна Сицилия, на 26 април

...
 Той е роден в Кастелветрано, Западна Сицилия, на 26 април
Коментари Харесай

61 убити, след това броенето спира: кой е заловеният мафиотски бос Матео Месина Денеро - Свят

 Той е роден в Кастелветрано, Западна Сицилия, на 26 април 1962 година, и е наследник на мафиотския необут на Кастелветрано Чичио, съдружник на Корлеонези на Тото Риина.

Денеро е прочут с жестокостта си и увлечението си по хайлайфа. Смята се, че е направил първото си ликвидиране на 20-годишна възраст и до 1996 година е умъртвил 61 души. След това броенето стопира заради липса на информация, само че той постоянно се хвалел, че „ може да изпълни цяло гробище с хората, които е умъртвил “.

От години е на челно място в листата на най-издирваните лица. Мафиотът се укрива през лятото на 1993 година, до момента в който е на отмора в морски курорт Форте деи Марми в Тоскана, когато в писмо до тогавашната му другарка Анджела твърди: „ Ще чуете за мен - ще ме нарисуват като демон, само че всичко това са неистини “.

Писмото е изпратено след смъртоносните бомбени атентати в Рим, Милано и Флоренция.

Години наред Месина Денаро е предпазен от обичайна „ омерта “ – мафиотската нравственос на мълчанието.

Толкова е мъчно да бъде забелязан, че на полицията се постанова да разчита на компютърно състарени негови фотоси, по които да организира издирването си.

Обикновено носел тъмни авиаторски очила. Така криел кривогледството си. Известен е с прякора си Слабия или Диаболика - благородник апаш от италианска поредност комикси.

През всички години на укриване Денаро ръководи незаконната си империя с пицини - дребни хартиени бележки, написани с код.

Той е татко на две деца от разнообразни дами.

Неговият биограф Ди Джироламо написа, че е обича да прекарва свободното си време с видеоигри или четене и съжалява, че не е приключил учебно заведение.

Влиянието на Месина Денаро в Коза Ностра нараства, откакто именитите босове на мафията Тото Риина и Бернардо Провенцано са задържани през 1993 година и 2006 година, само че не е ясно дали ги е наследил като „ необут на босовете “.

От 2009 година насам полицията последователно стяга примката към него, като арестува над 100 негови родственици или помощници, измежду които брат му и сестра му, и конфискува рекордните 1,3 милиарда евро от предприемач с плантация за ветрогенератори, който работил като негово подставено лице.

След 30-годишно гонене и укриване през днешния ден Месина Денаро бе арестуван от Карабинерите дел Рос в частната клиника Мадалена в Палермо, където се е показал с името Андреа Бонафеде.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР